Het lichaamsbeeld vanuit verschillende aspecten: waarom je jezelf niet dun kan denken!

Tijdens deze studiemiddag zullen Anouk Keizer (PhD en docent Universiteit van Utrecht), Manja Engel (MSc en hoofd onderzoek bij het Leontienhuis) en José Bonekamp (psychomotorisch therapeute) toelichting geven op het volgende:

Vanuit wetenschappelijk (psychologisch en neurocognitief) onderzoek weten wij inmiddels dat een negatieve en verstoorde lichaamsbeleving centraal staat bij Anorexia Nervosa (AN), maar ook dat het concept
lichaamsbeleving verschillende dimensies omvat. In deze middag zal de focus liggen op het perceptuele aspect van lichaamsbeleving. Wij zullen deelnemers laten zien -- en ervaren -- hoe het is om je letterlijk dikker te voelen dan je bent. We doen dit vanuit wetenschappelijk perspectief, therapeutisch perspectief en vanuit ervaringsdeskundigheid.
De methode die vanuit de PMT hiervoor ontwikkeld is, heet de Hoepelinterventie.

Datum:  Vrijdag 10 maart
Tijd:      12.30 – 17.30 uur
Kosten:  Leden nvpmt: €10,-
              Niet leden €75,-
Locatie: Altrecht Eetstoornissen Rintveld
Accreditatie is aangevraagd bij de SRVB
Wenshoek 4
3705 WE Zeist
030-6965477

Route  Let op: nog niet alle navigatiesystemen herkennen de adressen op het Sanatoriumterrein van Altrecht in Zeist. Gebruik dan Oude Arnhemseweg 381 en volg de gemeenteborden
naar Altrecht. Volg op het terrein van Altrecht de straatnaamborden naar Wenshoek 4.

Doel van de middag is om met de deelnemers van gedachten te kunnen wisselen over de mogelijkheden van de Hoepelinterventie, zowel vakmatig als onderzoeksgewijs. Na afloop van de middag hebben de deelnemers meer kennis van de achterliggende theorie, hebben zij ervaren wat onze patiënten ervaren en kunnen zij het concept lichaamsbeleving in een breder perspectief zetten.
http://www.vaktherapie.nl/Agenda

Geplaatst op: 27-02-2017

Vorige pagina